woensdag 11 juli 2012

Verleiding

Je begint een nieuwe sjaal, met een bol wol die je graag ziet en merkt na 25 cm dat je niet gaat toekomen.
Geen probleem gauw even naar het internet, naar de webwinkel en dan gebeurt het! Ik had één bol tekort en 4 dagen later werd deze buit gebracht door het koerierbedrijf van dienst. Want je ziet nieuwe draden en nieuwe kleuren en zo komt er nooit een einde aan. Je kan het gerust ook verzamelen noemen.


Ik had de Toverbol Crazy van Schoppel Wolle nodig (in de rechter bovenhoek), normaal bedoeld om kousen te breien, maar ik wou er eens een lacesjaal van maken die dan wat dikker zou zijn. Er zit 420 meter op een bol van 100 gram. Maar ik zal nu ook even uitleggen wat de andere wol is en wat we ermee van plan zijn.


Dit is de kidsilk van Austermann, die ik vorig jaar heb leren kennen in onze plaatselijke breiwolwinkel. Nu verschillende sjalen verder ben ik daar eigenlijk heel tevreden over, terwijl zoals je kunt zien deze €5.50 kost. De kidsilk van Rowan voor hetzelfde gewicht en dezelfde aantal meters kost €13.25. Voor mij zit er niet voldoende verschil op om zoveel meer te betalen. Wellicht heeft Rowan meer keuze in kleuren. Ik had bij een vorige bestelling reeds 1 bolletje gevraagd om zeker te zijn van de kleur, dus met drie bolletjes maken we zeker een mooie lacesjaal, dit is pas echt aangenaam om dragen!


Dit zijn opnieuw de lacebollen van Schoppel Wolle. De blauwe bovenaan 75% scheerwol en 25% polyamide, kost €9.95, 100 gram en 800 meter. De twee onderste zijn nieuw en 100% merinowol, kosten €10.95 voor 100 gram en met een looplengte van 800 meter. Alle drie voor lacesjaals te maken zoals de paars-oranje in vorige blogpost, maar wel in een andere breipatroon. Dus nog heel veel werk aan de winkel, of liever gezegd breikriebels.


En dan zag ik ook deze nieuwe wol, de Cat Print van Schoppel Wolle, en ik was direct verkocht door de kleuren. De streng heet Vlijtig Liesje, 75% scheerwol en 25% polyamide, kost €9.95 en er is 420 meter op een streng van 100 gram. Alles komt van Wolhalla, de verzendingskosten vallen hier heel goed mee, ook voor België en de volgende dag heb je het in huis.

Nu moet ik alleen nog zoeken op internet of ik "tijd" kan kopen? Of kaboutertjes inhuren, maar kunnen die wel breien?

2 reacties:

Gebreidesjaals: Knitted Scarfs or Scarves zei

Echt heel mooi, ik ken dat gevoel. voorraad.... heerlijk. Al die mooie kleurtjes. P.s. hoe maak jij een naam op je fotos ? ik vond het tot nu toe altijd zo ingewikkeld. Mieke

Plusje zei

Ohhhh, ik ben je blog aan het doorlezen en val van de ene verleiding in de andere. Mijn complimenten!

Een reactie posten