zaterdag 7 juli 2012

Nostalgie

De dagen rond volle maan lig ik altijd een paar uur wakker 's nachts. Deze week dacht ik terug aan vroeger en aan de tijd dat ik rond mijn 18 jaar drie lange jurken heb gehaakt. Vandaag vertel ik jullie graag iets over één van die jurken. Deze heb ik het meest gedragen, vooral op vakantie aan zee in St-Idesbald. Als het 's avonds wat afkoelde was dit de ideale kledij om met vrienden op het strand te gaan wandelen. Vraag me niet welke wol dit was, dat weet ik allang niet meer, want op elke hoek van de straat had je een Phildar, een Pinguin, een 3 Suisses,...


Nu jaren later en een paar maatjes meer kan ik spijtig genoeg niet meer in de jurk. Dus ik heb aan mijn dochter gevraagd of een kennis wou poseren met de jurk. En het resultaat is prachtig! Ik had toen zelfs bijna dezelfde sandalen als het model aan heeft. Het moet ook gezegd worden, het kleed draagt heel veel mooie herinneringen met zich mee.


De onderjurk is apart te dragen en is dus niet vastgemaakt aan het kleed zelf. En zie hoe iets simpels, het zijn tenslotte maar gewoon "stokjes" en "vastes" in het haakjargon, toch ook zijn charme kan hebben.


Volgende keer vertel ik iets over een andere jurk die ik toen gemaakt heb. Nu is het eerst breitijd want het is weekend!

4 reacties:

cheeky rose zei

This reminds me of the crochet dress I made for a friend in the 70s
Yours wears very well

Nadine Van Zandycke zei

I made it in 1975!

knitalatte zei

Adorable! Love your crochet dress and the yarn works perfectly in this design.

nazia shah zei

ik ben echt onder de indruk ... ik bezoek eerst deze site en ik vind het gewoon. grote inforamtive en behulpzaam berichten ...
Dresses

Een reactie posten