zondag 28 oktober 2012

Glitter

Al maanden stond een bezoekje aan Julija's shop in Antwerpen op mijn verlanglijstje. Heel veel stofjes voor kinderkleding, maar toch ook een afdeling van breiwol. Vooral la Droguerie is vertegenwoordigd. Wat ik super vond is dat je van de Plumette (kidmohair, en 1000 meter op 100 gram) het aantal gram dat je wil, zelf kan kiezen, en dat ze het op een bol opwinden voor jou. Leuk als je een combinatie van kleuren wil maken in één werkstuk.

Maar toen zag ik tubes staan met wat glitter erin verwerkt. Het is de Voilette: samenstelling 2/3 Mohair super-fin, en 1/3 PA+CU+PE (wat dit laatste ook moge betekenen?).


Vanaf het eerste moment dat ik hiermee begon te breien was ik volledig verkocht! De tubes bevatten 35 gram engelendraad (voor mij toch, haha) en 300 meter. Voor de sjaal op de foto's heb ik 60 gram gebruikt. Als je klikt op de link van "Voilette" kun je de beschikbare kleuren zien.


Ik heb er tevens Miyuki kralen in verwerkt van Crea-dream.


De laatste foto hieronder is de allernieuwste kleur die nog niet op de site is terug te vinden. Maar hier gaan we zeker en vast weer een prachtige sjaal uit breien.


Momenteel ben ik volledig in de ban geraakt van zelf wol en zijde verven. Maar dat is voor een andere keer. Dames, geniet van het haken en breien!

1 reacties:

Gebreidesjaals: Knitted Scarfs or Scarves zei

de kleur en de sjaal zijn prachtig geworden! groeten en fijn weekende mieke

Een reactie posten