maandag 8 oktober 2012

Sjaals

 
Toen ik vorig jaar terug begon te breien heb ik voor het eerst de Kidsilk van Austermann ontdekt omdat Annemie van de breiwolwinkel in ons dorp deze verkocht. Ik vond het een heel fijn draadje en dacht dat ik het dubbel moest nemen, omdat ik van niet beter wist. Ook nog nooit gehoord van Lace alhoewel ik al tientallen jaren ajoursteken had gebreid. Ik heb dan een combinatie gemaakt met gehaakte vierkantjes in de viscose draden die ik nog had liggen van vroeger.


Ik ben sindsdien totaal in de ban van de Kidsilk van gelijk welk merk en bij deze van Austermann is de verhouding prijs/kwaliteit heel interessant. Spijtig genoeg voor mij niet voldoende keuze aan kleuren!


Dus ben ik daarna begonnen aan een sjaal voor de winter in één kleur, nog altijd dubbel gebreid en afgewerkt met een glinsterdraad en pareltjes en pailletjes opgenaaid. (zie foto hieronder)


Ik ontdekte ook pas vorige winter de bontbolletjes van Katia alhoewel die al van een jaar of zelfs 2 jaar geleden waren. Maar hier bij ons vind ik nog steeds mijn gading in zwarte en paarse bolletjes. De Kidsilk van Austermann zijn bolletjes van 25 gram met 225 meter looplengte en kosten 5€50. De bontbolletjes van Katia kosten 30cent per stuk.


De laatste maanden heb ik vooral sjaals gebreid en zal de volgende weken de blogposten hierover maken.

3 reacties:

Kleurrijk zei

Mooi. En leuk. Ik ben me ook steeds meer aan het oriënteren op breien. Ik vind de grijze het mooist. Ik verheug me op verdere blogposten.

Gebreidesjaals: Knitted Scarfs or Scarves zei

Heel leuk Nadine, en vooral die bontjes. Ik wist niet dat ze bestonden. Ga zo door! het zijn mooie kleuren ook en het patroon is wonderwel goed gelukt! groetjes van mieke

Angeline zei

Wat een prachtige creaties heb je gemaakt zeg!

groetjes
Angeline
www.mijnplekkie.tk

Een reactie posten