zondag 5 augustus 2012

Ambachtelijk Weekend

Elk jaar kijk ik al een paar maanden op voorhand uit naar het Ambachtelijk Weekend dat wordt gehouden in het Waasland en Zeeland. Zo gauw de brochure met de deelnemers en de wegenkaart uit is haast ik me naar de dienst toerisme om deze op te halen en uit te pluizen waar ik zoal naartoe wil. En soms vallen dingen tegen en soms kom je voor verrassingen te staan, in de positieve zin. Drie jaar geleden kwamen we voor het eerst op de Wolboerderij Blij Bezuiden in Koewacht, en daar kon ik mijn hartje ophalen aan de breiwol en de spinsters, ook al was ik er op die moment toen niet zelf mee bezig. Er was zelfs een winkel aan verbonden met breiwol en spinnewielen.  Ik kocht een klein pakje gekrulde wol van het ras Wensleydale, puur omdat ik verzot was op de handgeverfde kleur. Op de foto zie je hoe ik de schat koester. En de sfeer was er buitengewoon gezellig.


 Er werden workshops gegeven en de weergoden waren ook van de partij.


Vorig jaar, twee jaar na aankoop, nam ik mijn groene schat mee in de hoop iemand te vinden die het voor mij kon spinnen en je ziet hieronder dat dit gelukt is. Nu ligt het bolletje van 30 gram te wachten op inspiratie om verwerkt te worden. Het idee ontstond om ook eens mee te doen met het Ambachtelijk Weekend en zo ging ik te rade bij Janny van Wolboerderij Blij Bezuiden of dit kon.


Dit was geen probleem en zo ben ikzelf dit jaar van de partij! Vooral met mijn kaarten maar toch ook met een aantal gebreide sjaals. Het gaat door in het weekend van 18 en 19 augustus. Zelf heb nog een beetje beginnerskoorts en zal er dus alleen zijn op zaterdag 18 augustus om te proberen en als het meevalt ben ik er volgend jaar twee dagen. Er zijn dit jaar verschillende deelnemers en je kan er hier alles over lezen.


Gelukkig valt dit in onze verlofperiode want ik weet nu al dat ik de dagen ervoor toch ettelijke uurtjes zal wakker liggen. Ik heb ook vernomen van Janny dat er vanaf september terug spin- en breiavonden zijn en daar wil ik ook graag bij zijn. Het voelt alsof alles stilaan op zijn plaats valt.

0 reacties:

Een reactie posten