zaterdag 16 februari 2013

Sjaals van zelfgeverfde wol.


Als je wol verft moet je er daarna ook mee aan de slag kunnen natuurlijk. Deze sjaal is geverfd in verschillende groentinten en gebreid met 2 bollen Kidsilk van Austermann, welke ik nog steeds prijs/kwaliteit het interessants vind. (€5.65 voor een bol van 25 gram en 225 meter looplengte).


Kidsilk is heel fragiel om zelf te verven, je moet er heel voorzichtig mee omgaan, maar het is veel gemakkelijker om daarna terug gewoon op een bol te krijgen. De blauw-paarse sjaal (hieronder) is gebreid met zelfgeverfde Mohair Luxe van Lang. (€8.50 voor een bol van 25 gram en 175 meter looplengte).


In beide sjaals heb ik ook Miyukikralen verwerkt die ik heb besteld bij CreaDream.


De groen-geel-oranje-bruine sjaal (hieronder) in Kidsilk van Austermann bevat 3 bollen van 25 gram en hier heb ik de herfstkleuren in verwerkt. Het patroon komt uit het boek Knitted Lace of Estonia van Nancy Bush en noemt Madli's Shawl. Hij bevat een aparte boord en heel veel Nupps. Bij het boek hoort ook een cd-rom welke ik met veel plezier heb beluisterd en bekeken.
Ondertussen kriebelt het weeral om terug wol te verven, maar de tijd om alles te verwerken is steeds moeilijker te vinden. Spijtig! Want kleuren spelen toch steeds een belangrijke rol in mijn leven.

3 reacties:

Gebreidesjaals: Knitted Scarfs or Scarves zei

ontzettend mooi, heel apart. Heel goed gedaan! hart. gr mieke

mija zei

mooi, je mag er geweldig fier op zijn.
groetjes

Anoniem zei

in 1 woord PRACHTIG

Een reactie posten