zondag 2 september 2012

DOLCE LANA


Eind vorig jaar in mijn zoektocht op het internet naar brei- en haakblogs en vooral breiwol kwam ik op de webwinkel van Dolce Lana terecht. Een heel efficiënte, professionele site waar het gemakkelijk was om iets te bestellen. Er is veel keuze, en twee dagen later staat je pakje bij je thuis. Ik was aangenaam verrast en via een paar mails bedankte ik Nancy voor haar perfecte service. Toen vernam ik ook dat ze heel graag een winkel wou openen.


In het voorjaar konden we dan vernemen via Facebook dat de winkel een feit ging worden, eerst in Brasschaat maar door allerlei Belgische regeltjes en wetten die een stokje in de wielen staken werd het uiteindelijk Markt 13, Hoevenen. Dan werd er gezocht naar een leuke slagzin in de vorm van een wedstrijd waarbij de winnaars naar de vooropening mochten komen. Dat zag ik wel zitten, zo even de winkel bijna alleen voor jezelf. En mijn zinnetje was de volgende: Dolce Lana is voor mij de uitdaging van 2012 waar vrouwen nu volledig "uit de bol" kunnen gaan! En ik had geluk, ik was bij de winnaars en mocht op vrijdag 31 augustus in alle rust naar de winkel komen.


Ik was heel aangenaam verrast door het licht, de grootte, de inrichting, de professionaliteit en hele grote keuze aanwezig. Behalve breiwol van de merken Rowan, Lang, Drops, Malabrigo, Art Yarns, Fyberspates, Christel Seyfarth en Regia vind je tevens woonaccessoires van Riverdale, J-Line, Bougies la Française...


Het plezante was om nu ook echt de wol te kunnen zien en voelen, en vele kleuren te bewonderen, want zoals jullie al weten voel ik me het allerbest tussen al die wollen bolletjes! Beroep gemist waarschijnlijk.


Het meest nieuwsgierig was ik naar de Art Yarns die overkomen uit New York en een enorm succes zijn, maar ook wel duur, de invoerrechten en BTW komen daar nog eens bovenop


Bij Dolce Lana vind je de Beaded Rhapsody waarvan foto hierboven, samenstelling 90% zijde en 10% kidmohair en glaskraaltjes.


Hierboven zie je het paradepaardje, de Cashmere 1ply lace. 100% Italiaanse Cashmere! Nog nooit iets gevoeld wat zo zacht is en op 50 gram zit 466 meter, dus lang breien met een heel dun draadje, prachtig voor lace sjaals die er letterlijk uitzien als kant.
.

Hier zie je de Beaded Silk Light, bestaande uit 100% zijde en Murano glazen kraaltjes.
Hieronder zie je nog andere kleuren.
Eerder had ik reeds de paarse en lila lace aangeschaft van Malabrigo bestaande uit 100% baby merino en ik vond dat ik in combinatie met de Art Yarns (in het midden) hier wel iets moois van zou kunnen maken. Ja toch?


Zoals steeds de vakkundige uitleg van Nancy.

Ik kan alleen maar zeggen dat deze winkel meer dan een bezoekje waard  is, in het najaar kun je hier allerlei workshops volgen, zowel voor de beginner als voor de gevorderden. Je vindt alle informatie op de website en je kan ook alles volgen via Facebook.


Nancy en je team, ik wens jullie veel succes, blij dat de nieuwe winkel er is, spijtig dat het zo ver rijden is, of is het nu net andersom? Nogal wel dat het niet bij de deur is ;-) ? En dank aan mijn echtgenoot Ben die mij naar jou bracht en de mooie foto's heeft genomen.

3 reacties:

Kleurrijk zei

Wat een fantastische winkel. Ik ga nu zeker ook op de webwinkel kijken. Leuke foto's en een enthousiast verhaal. En wat ik ervan zie niets overdreven. Wat een leuke dingen kunnen mensen maken, he?

Gebreidesjaals: Knitted Scarfs or Scarves zei

Wat een schitterende goede fotoreportage en mooie duidelijke fotos! echt heel goed, en wij maar verlekkerd vanuit Nederland kijken naar de ontzettend mooie garens met kraaltjes........ en gauw ogen dicht doen....uit zelfbehoud! haha mieke

Maryjan zei

Jaaaaaa hele mooie wolletjes, maar Nadine het heeft ook een voordeel dat het niet bij je om de hoek zit vooral dat je er niet elke week even binnen kan lopen, want je wol voorraad kan er thuis dan ook heel groot van worden. Dat had ik namelijk toen ik een tijdlang elke week in amsterdam moest wezen en langs de winkel van penelope liep (vooral om bij slechtweer de lunchtpauze door te brengen) Dan zo moeilijk om je soms in te houden.

Een reactie posten